علیرضا فندرسکی اظهار کرد: از سال قبل که دولت سیزدهم سر کار آمد، حتی اعداد ناچیز مربوط به پروژههای عمرانی گذشته نیز تخصیص داده نشده است. وی افزود : همین مشکلات و افزایش افسار گسیخته نرخ تورم باعث شده است که اغلب شرکتها نسبت به تعدیل نیروهای انسانی خود اقدام کنند. این در حالی است که این موضوع نیز باعث شده است که شرکتها در این حوزه کوچک شوند و راندمان کافی را نداشته باشند.
وی با اشاره به یکی از مشکلات حاد کنونی کشور گفت: مشکلی در 5 سال گذشته به وضوح قابل مشاهده بود و در یکی، دو سال اخیر حادتر شده، مهاجرت مهندسین و نخبگان این رشته از کشور است.
عضو شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران اظهار کرد: همین معضل باعث شده ما نیروهای فنی مناسب نداشته باشیم و هر زمان که برای استخدام نیروی متخصص اقدام میکنیم، به نتیجه نرسیم.
ناچاریم مهندس چینی به کشور بیاوریم.
فندرسکی با بیان اینکه بحران و فاجعه اصلی در ده سال آینده رقم خواهد خورد، گفت: وقتی مهندسان ما مهاجرت کنند و افراد متخصص هم جایگزین آنها نشوند، یک فاجعه در کشور رخ خواهد داد و در این صورت ناچار خواهیم شد که مهندس چینی به کشور بیاوریم و یا اینکه از مهندسین کشورهای همسایه استفاده کنیم. وی افزود: اینها معضلاتی هستند که باید به صورت ریشهای مورد بررسی قرار گیرند. در حال حاضر در حوزه پیمانکاری شاهد این هستیم که صاحبان این شرکتها برای پرداخت حقوق کارکنان خود نسبت به فروش ماشینآلات اقدام میکنند. عضو شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران همچنین افزود: یکی از شرکتهای بزرگ مهندسین مشاور کشور که در گذشته بیش از 15 شعبه و دفتر داشت و دارای دست کم 800 نیروی اشتغال بود، در حال حاضر تنها با یک شعبه و با 20 نیرو فعالیت میکند در حالی که چنین اتفاقاتی برای کشور فاجعه ایجاد میکند و باید به آن توجه شود. فندرسکی با تأکید بر اینکه باید استراتژی نگاه به این صنعت را تغییر دهیم، گفت: در گذشته نیز پیشبینی کرده بودیم که از سال 1390 تا 1400 با چنین بحرانی در حوزه مهندسی مواجه شویم اما به دلیل بیتوجهی دولتها نسبت به این هشدارها، امروز شاهد مهاجرت نخبگان و مهندسان کشور هستیم.